Energiamegtakarítás vállalati ügyfeleknek

A közületi épületek felújításai napjainkban jellemzően kétféle struktúrában valósulnak meg - bár elméletben háromfajta konstrukció létezik:

  • Saját forrásból megvalósuló korszerűsítés, energiafogyasztási racionalizálás - jelenleg igen ritka,
  • Európai Uniós pályázati finanszírozással - ebben a körben gyakran gondot okoz az önrész biztosítása
  • ESCO típusú (megtakarításból finanszírozott) konstrukcióban, amely saját finanszírozási hányad nélkül is kivitelezhető

A ritka, önerős fejlesztésre vállalkozó cégek részére egyedi konstrukcióban ajánlunk felmérést, tervezést, kivitelezést, megtakarítási garanciával.

Az Európai Uniós pályázatok kiaknázására önálló iparág fejlődött ki, a közbeszerzési eljárásokkal bonyolítva, sajnálatos módon sokszor nem a legjobb, hanem a legolcsóbb nyer. A pályázati és elszámolási procedúra sok esetben sajnos nehézkes és hosszadalmas, bár vannak cégek, akik ezekre specializálódtak, akik komoly rutint tudnak felmutatni a pályázási folyamatban, de tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakmaiság sajnos nem teljesül minden esetben maradéktalanul.

Az ESCO konstrukció egy oldalra állítja a Megrendelőt és a Vállalkozót, mindkét fél a maximális megtakarításban érdekelt, ezért biztosított a szerződéses időszakban (jellemzően 10 év) a folyamatos jó teljesítés. A tervezett megtakarítás meg kell valósuljon, ellenkező esetben a Vállalkozó fizeti ki a hiányzó megtakarítási részt. Ez egy szép, de felelősségteljes üzleti modell, cégünk komoly referenciákkal rendelkezik e téren. Egy Magyarországon még ritka villamos energia megtakarítási lehetőségről publikáltunk a Ma&Holnap Magazinban.

« Vissza